Ziekteverzuim: kom snel tot werkafspraken

Als je medewerker zich ziek meldt, weet je vaak niet precies hoe lang het ziekteverzuim duurt. Om meer inzicht te krijgen in de situatie van de zieke medewerker, schakel je een verzuimbegeleider van VerzuimPreventPlus in. Op basis van een huisbezoek of een telefonisch consult brengen wij in kaart welke klachten de medewerker heeft én of de persoon in kwestie op korte termijn weer aan het werk kan.

De verzuimbegeleider is het eerste aanspreekpunt bij kortdurend ziekteverzuim en is doorgaans alleen de eerste weken betrokken. Blijkt uit de eerste analyse van de verzuimbegeleider dat het ziekteverzuim langdurig is? Dan schakelen we de bedrijfsarts in voor de medische beoordeling.

Snel schakelen bij kortdurend ziekteverzuim

Een verzuimbegeleider mag aan de medewerker vragen wat de klachten zijn, iets dat jij als werkgever niet mag. Door vlot inzicht te krijgen in de klachten, kunnen we ook sneller handelen. Zo kan een verzuimbegeleider de medewerker adviseren naar de huisarts te gaan, of bij problemen op het werk adviseren om toch het gesprek aan te gaan.

Door onze persoonlijke benadering komen we vaak tijdens het eerste gesprek al tot werkafspraken. Zo weet jij waar je aan toe bent en wanneer je je medewerker weer op het werk kunt verwachten. Dit geldt natuurlijk alleen bij kortdurend ziekteverzuim. Bij langdurig ziekteverzuim heeft de medewerker contact met de bedrijfsarts. Is het voor de verzuimbegeleider onduidelijk hoe lang een ziekte of blessure duurt? Dan is er altijd even overleg met de bedrijfsarts.

Terugkoppeling bij kortdurend ziekteverzuim

De verzuimbegeleider kan na een ziekmelding onaangekondigd bij je medewerker op de stoep staan, maar een telefonisch consult behoort ook tot de mogelijkheden. Deze acties worden altijd eerst vooraf met jou afgestemd. Nadat wij contact hebben gehad met je medewerker krijg je van ons een terugkoppeling. Hierin benoemen wij:

 • wanneer er contact is geweest.
 • of de arbeidsongeschiktheid van je medewerker aannemelijk is.
 • of het mogelijk was om werkafspraken te maken, en zo ja wat de inhoud van de werkafspraken is.

Verzuimbegeleiding op maat

Wanneer de verzuimbegeleider in actie komt bij ziekteverzuim, is afhankelijk van jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld dat alle zieke medewerkers in de eerste week een huisbezoek ontvangen? Dan regelen we dat je voor je. Zet je de verzuimbegeleider liever alleen in bij medewerkers die vaker ziek zijn in een jaar? Ook dat behoort tot de opties. Kies je VerzuimPreventPlus voor de begeleiding van kortdurend ziekteverzuim? Dan kun je er in ieder geval op vertrouwen dat we de tijd nemen voor elk gesprek en goed op de hoogte zijn van de manier waarop jouw bedrijf werkt.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van kortdurend ziekteverzuim? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

 • Hoe bevorder ik de duurzame inzetbaarheid van mijn medewerkers?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

 • Hoe werkt een re-integratietraject 2e spoor?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

 • Waar moet ik op letten bij de Wet Verbetering Poortwachter?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

Meer klantverhalen

 • “Groot voordeel is dat we elke week een overleg hebben en dat medewerkers snel een gesprek met de bedrijfsarts kunnen hebben. Dat is de belangrijkste reden waarom we met hen in zee zijn gegaan.”

  Lisette Kars, HR-adviseur

  KROHNE Altometer

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

 • “Vanaf het eerste gesprek met VerzuimPreventPlus voelde ik me er direct thuis. Ze denken in oplossingen, hebben een kleinschalig team en er is veel mogelijk.”

  Arjan Hobo, directeur algemene zaken

  Klimaatservice en Elektroservice Holland

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

 • “Naar onze vragen en problemen wordt altijd heel zorgvuldig gekeken. We kunnen ervan op aan dat VerzuimPreventPlus het oplost. Dat maakt de samenwerking heel prettig.”

  Tineke Hagenaar, administratief medewerker

  Hagenaar Reclame

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

Meer klantverhalen