Ziekteverzuim: kom snel tot werkafspraken

Als je medewerker zich ziek meldt, weet je vaak niet precies hoe lang het ziekteverzuim duurt. Om meer inzicht te krijgen in de situatie van de zieke medewerker, schakel je een verzuimbegeleider van VerzuimPreventPlus in. Op basis van een huisbezoek of een telefonisch consult brengen wij in kaart welke klachten de medewerker heeft én of de persoon in kwestie op korte termijn weer aan het werk kan.

De verzuimbegeleider is het eerste aanspreekpunt bij kortdurend ziekteverzuim en is doorgaans alleen de eerste weken betrokken. Blijkt uit de eerste analyse van de verzuimbegeleider dat het ziekteverzuim langdurig is? Dan schakelen we de bedrijfsarts in voor de medische beoordeling.

Snel schakelen bij kortdurend ziekteverzuim

Een verzuimbegeleider mag aan de medewerker vragen wat de klachten zijn, iets dat jij als werkgever niet mag. Door vlot inzicht te krijgen in de klachten, kunnen we ook sneller handelen. Zo kan een verzuimbegeleider de medewerker adviseren naar de huisarts te gaan, of bij problemen op het werk adviseren om toch het gesprek aan te gaan.

Door onze persoonlijke benadering komen we vaak tijdens het eerste gesprek al tot werkafspraken. Zo weet jij waar je aan toe bent en wanneer je je medewerker weer op het werk kunt verwachten. Dit geldt natuurlijk alleen bij kortdurend ziekteverzuim. Bij langdurig ziekteverzuim heeft de medewerker contact met de bedrijfsarts. Is het voor de verzuimbegeleider onduidelijk hoe lang een ziekte of blessure duurt? Dan is er altijd even overleg met de bedrijfsarts.

Terugkoppeling bij kortdurend ziekteverzuim

De verzuimbegeleider kan na een ziekmelding onaangekondigd bij je medewerker op de stoep staan, maar een telefonisch consult behoort ook tot de mogelijkheden. Deze acties worden altijd eerst vooraf met jou afgestemd. Nadat wij contact hebben gehad met je medewerker krijg je van ons een terugkoppeling. Hierin benoemen wij:

 • wanneer er contact is geweest.
 • of de arbeidsongeschiktheid van je medewerker aannemelijk is.
 • of het mogelijk was om werkafspraken te maken, en zo ja wat de inhoud van de werkafspraken is.

Verzuimbegeleiding op maat

Wanneer de verzuimbegeleider in actie komt bij ziekteverzuim, is afhankelijk van jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld dat alle zieke medewerkers in de eerste week een huisbezoek ontvangen? Dan regelen we dat je voor je. Zet je de verzuimbegeleider liever alleen in bij medewerkers die vaker ziek zijn in een jaar? Ook dat behoort tot de opties. Kies je VerzuimPreventPlus voor de begeleiding van kortdurend ziekteverzuim? Dan kun je er in ieder geval op vertrouwen dat we de tijd nemen voor elk gesprek en goed op de hoogte zijn van de manier waarop jouw bedrijf werkt.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van kortdurend ziekteverzuim? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

  Jaap de Keizer jr. Directeur

  Keizer Unitbouw

  Lees het hele verhaal

 • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

  Hanneke Middeldorp, HR-manager

  Zusss

  Lees het hele verhaal

 • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

  Leon Slob, mede-eigenaar

  Bakkerij van der Grijn

  Lees het hele verhaal