Wees verzuim voor en breng de risico’s in kaart

Verzuim is niet alleen vervelend voor een zieke medewerker, als werkgever voel je ook direct de gevolgen als iemand ziek is. Zo krijg je te maken met achterstallige werkzaamheden én extra werkdruk bij collega’s. Niet alles is te voorkomen, maar je kunt wel een groot deel van het verzuim voor zijn door een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) op te stellen.

Is een RI&E verplicht?

Voor bijna alle werkgevers is een RI&E verplicht, ongeacht de branche waar je in werkt. Alleen voor zzp’ers en bedrijven die enkel met vrijwilligers werken geldt een uitzondering. Hierbij is het wel goed om te weten dat organisaties die werken met gevaarlijke stoffen altijd RI&E-plichtig zijn. Ook als je alleen vrijwilligers in dienst hebt.

Opstellen RI&E

Veel werkgevers zien op tegen het opstellen van een RI&E. Zo vinden ze het te ingewikkeld of teveel tijd kosten. Weet jij ook niet waar je moet beginnen? VerzuimPreventPlus staat voor je klaar. Wij brengen je graag in contact met een betrouwbare partij die voor je in kaart brengt hoe het met de gezondheid en veiligheid binnen jouw bedrijf staat. Zij zetten de volgende stappen:

 • Inventariseren van de mogelijke risico’s
  Met deze stap krijg je inzicht in welke risico’s je medewerkers lopen tijdens het werk. Denk bijvoorbeeld aan risico’s die voortkomen uit bouwwerkzaamheden, het werken met gevaarlijke stoffen of het werken achter een beeldscherm.
 • Evalueren van de risico’s
  Nadat de risico’s in kaart zijn gebracht, kijk je samen met onze partner of én op welke manier de risico’s zijn tegen te gaan.
 • Opstellen van een plan van aanpak
  In het plan van aanpak vind je een samenvatting van de bevindingen. Zo weet je hoe je de risico’s kunt aanpakken om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving.

De Arbowet schrijft voor dat de RI&E ook getoetst is door een hoger veiligheidskundige. De partners van VerzuimPreventPlus nemen dit voor je uit handen. Na het toetsen van het plan van aanpak kun je aan de slag. Heb je hulp nodig bij bepaalde onderdelen? Wij denken graag met je mee, dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we je met veel specialisten in contact brengen.

Preventieve maatregelen

Het opstellen van een RI&E is een van de stappen die je als werkgever zet om ziekteverzuim tegen te gaan. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld medewerkers toegang te geven tot het preventief spreekuur van de bedrijfsarts, maar je kunt VerzuimPreventPlus ook vragen om een Preventief Medisch Onderzoek uit te voeren of ons inschakelen voor een werkplekonderzoek.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

  Jaap de Keizer jr. Directeur

  Keizer Unitbouw

  Lees het hele verhaal

 • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

  Hanneke Middeldorp, HR-manager

  Zusss

  Lees het hele verhaal

 • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

  Leon Slob, mede-eigenaar

  Bakkerij van der Grijn

  Lees het hele verhaal