Wees verzuim voor en breng de risico’s in kaart

Verzuim is niet alleen vervelend voor een zieke medewerker, als werkgever voel je ook direct de gevolgen als iemand ziek is. Zo krijg je te maken met achterstallige werkzaamheden én extra werkdruk bij collega’s. Niet alles is te voorkomen, maar je kunt wel een groot deel van het verzuim voor zijn door een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) op te stellen.

Is een RI&E verplicht?

Voor bijna alle werkgevers is een RI&E verplicht, ongeacht de branche waar je in werkt. Alleen voor zzp’ers en bedrijven die enkel met vrijwilligers werken geldt een uitzondering. Hierbij is het wel goed om te weten dat organisaties die werken met gevaarlijke stoffen altijd RI&E-plichtig zijn. Ook als je alleen vrijwilligers in dienst hebt.

Opstellen RI&E

Veel werkgevers zien op tegen het opstellen van een RI&E. Zo vinden ze het te ingewikkeld of teveel tijd kosten. Weet jij ook niet waar je moet beginnen? VerzuimPreventPlus staat voor je klaar. Wij brengen je graag in contact met een betrouwbare partij die voor je in kaart brengt hoe het met de gezondheid en veiligheid binnen jouw bedrijf staat. Zij zetten de volgende stappen:

 • Inventariseren van de mogelijke risico’s
  Met deze stap krijg je inzicht in welke risico’s je medewerkers lopen tijdens het werk. Denk bijvoorbeeld aan risico’s die voortkomen uit bouwwerkzaamheden, het werken met gevaarlijke stoffen of het werken achter een beeldscherm.
 • Evalueren van de risico’s
  Nadat de risico’s in kaart zijn gebracht, kijk je samen met onze partner of én op welke manier de risico’s zijn tegen te gaan.
 • Opstellen van een plan van aanpak
  In het plan van aanpak vind je een samenvatting van de bevindingen. Zo weet je hoe je de risico’s kunt aanpakken om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving.

De Arbowet schrijft voor dat de RI&E ook getoetst is door een hoger veiligheidskundige. De partners van VerzuimPreventPlus nemen dit voor je uit handen. Na het toetsen van het plan van aanpak kun je aan de slag. Heb je hulp nodig bij bepaalde onderdelen? Wij denken graag met je mee, dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we je met veel specialisten in contact brengen.

Preventieve maatregelen

Het opstellen van een RI&E is een van de stappen die je als werkgever zet om ziekteverzuim tegen te gaan. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld medewerkers toegang te geven tot het preventief spreekuur van de bedrijfsarts, maar je kunt VerzuimPreventPlus ook vragen om een Preventief Medisch Onderzoek uit te voeren of ons inschakelen voor een werkplekonderzoek.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

 • Wanneer is een arbeidsonderzoek nodig?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

 • Hoe werkt een consult bij een bedrijfsarts?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

 • Waar moet ik op letten bij de Wet Verbetering Poortwachter?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

Meer klantverhalen

 • “Groot voordeel is dat we elke week een overleg hebben en dat medewerkers snel een gesprek met de bedrijfsarts kunnen hebben. Dat is de belangrijkste reden waarom we met hen in zee zijn gegaan.”

  Lisette Kars, HR-adviseur

  KROHNE Altometer

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

 • “Vanaf het eerste gesprek met VerzuimPreventPlus voelde ik me er direct thuis. Ze denken in oplossingen, hebben een kleinschalig team en er is veel mogelijk.”

  Arjan Hobo, directeur algemene zaken

  Klimaatservice en Elektroservice Holland

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

 • “Naar onze vragen en problemen wordt altijd heel zorgvuldig gekeken. We kunnen ervan op aan dat VerzuimPreventPlus het oplost. Dat maakt de samenwerking heel prettig.”

  Tineke Hagenaar, administratief medewerker

  Hagenaar Reclame

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

Meer klantverhalen