Jaap de Keizer, Directeur
Keizer Unitbouw

RI&E zet veilig werken bij Keizer Unitbouw extra op de kaart 

6 maart 2024

De plus voor Keizer Unitbouw in de samenwerking:

 • Uitgebreid netwerk van specialisten 
 • Meedenken vanuit de praktijk 
 • Praktisch toepasbaar resultaat  

Al 35 jaar maakt Keizer Unitbouw huisvestingsoplossingen voor het onderwijs, de zorg en particuliere sector. Van relatief eenvoudige bouwplaats-units tot volledig ingerichte klaslokalen, het komt allemaal uit de productiehal in Werkendam rollen. Met zoon Jaap de Keizer staat nu de volgende generatie Keizers aan het roer van dit familiebedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Voor de bouw van de units maakt het bedrijf dan ook waar mogelijk gebruik van PEFC- en FSC-gecertificeerd hout. 

Jaap licht toe: “Om met FSC-gecertificeerd hout te mogen werken, moet je als bedrijf aan bepaalde eisen voldoen. Eén van die eisen is dat je over een risico-inventarisatie & -evaluatie beschikt. Aangezien onze RI&E nog uit 2001 stamde, werd het hoog tijd voor een update.” Daarvoor nam Jaap contact op met VerzuimPreventPlus, met wie Keizer Unitbouw al jaren samenwerkt voor de verzuimbegeleiding. “Ik kwam bij hen met de vraag hoe ik dit het beste kon aanpakken en zij brachten mij snel in contact met een veiligheidskundige uit hun netwerk. Heel fijn dat je zo één partij hebt als aanspreekpunt waar je toch met verschillende soorten vragen terecht kunt.” 

Praktische aanpak 

Veiligheidskundige Peter Bredius begeleidt Keizer Unitbouw bij het opstellen van de RI&E. Dat start met het laten invullen van een vragenlijst door de organisatie om inzicht te krijgen in de potentiële risico’s. Vervolgens volgt een bezoek op locatie te kijken hoe die risico’s tot uiting komen en welke maatregelen genomen kunnen of moeten worden om die risico’s te verkleinen. Jaap kijkt hier met een positief gevoel op terug: Peter nam de tijd om met ons te kijken hoe we onze medewerkers veilig kunnen laten werken, zonder dat dit ten koste gaat van bijvoorbeeld snelheid of efficiëntie. Hij dacht echt met ons mee vanuit de praktijk en gaf tijdens zijn bezoek praktische aanwijzingen en tips aan medewerkers. Dat maakt ook dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen.” 

Aandacht voor gedrag 

De hernieuwde RI&E geeft Keizer Unitbouw de juiste handvatten om het gesprek aan te gaan over veilig werken en maakt het makkelijker om elkaar aan te spreken op onveilig gedrag.  We hebben alle vaste medewerkers een kopie gegeven van de RI&E, zodat zij hier ook actief kennis van konden nemen“, geeft Jaap aan. “We zijn een kleine organisatie, met zeven vaste medewerkers en een flexibele schil en dus ligt er voor ons allemaal een taak om dit ook aandacht te blijven geven. Alleen dan kunnen we de risico’s op de werkvloer ook echt zo klein mogelijk houden.”  

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag!

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. We ondersteunen je graag!

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

  Jaap de Keizer jr. Directeur

  Keizer Unitbouw

  Lees het hele verhaal

 • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

  Hanneke Middeldorp, HR-manager

  Zusss

  Lees het hele verhaal

 • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

  Leon Slob, mede-eigenaar

  Bakkerij van der Grijn

  Lees het hele verhaal