Vertrouw op de vertrouwenspersoon van VerzuimPreventPlus

Als werkgever wil je je medewerkers altijd een fijne omgeving bieden om te werken. Dit lukt helaas niet altijd. Dan ervaart de medewerker bijvoorbeeld discriminatie, (seksuele) intimidatie of machtsmisbruik. Juist op dit soort momenten is het belangrijk dat je medewerker veilig met iemand kan praten. Onze vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en helpt de medewerker met het vinden van een oplossing.

Externe vertrouwenspersoon voor jouw bedrijf

Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te beschermen tegen ongewenste omgangsvormen. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon kan hiervoor een manier zijn. Of je kiest voor een interne vertrouwenspersoon of een externe partij is aan jou. Misschien is je organisatie wel te klein voor een interne vertrouwenspersoon, of vind je het een prettig idee dat de interne medewerker een externe achtervang heeft. Natuurlijk kan het ook zijn dat je je medewerkers juist de mogelijkheid wilt bieden om met een persoon buiten het bedrijf te praten. Wat jouw reden ook is: je kunt er bij VerzuimPreventPlus op vertrouwen dat we je medewerkers een luisterend oor bieden en adviseren over de vervolgstappen.

Stappenplan vertrouwenspersoon

Schakel je een vertrouwenspersoon van VerzuimPreventPlus in? Dan krijgen je medewerkers toegang tot het mobiele telefoonnummer. Medewerkers die te maken krijgen met pesten, intimidatie of discriminatie kunnen contact opnemen. In de praktijk blijkt dat medewerkers de vertrouwenspersoon ook benaderen voor zaken die niet te maken hebben met ongewenste omgangsvormen. In dat geval geven wij medewerkers advies waar ze het beste met hun probleem terecht kunnen, bijvoorbeeld bij HR, hun leidinggevende, de huisarts of andere hulpverlening.

Neemt de medewerker contact op met vertrouwenspersoon? Dan ondernemen we de volgende stappen:

 • Uitnodiging voor een persoonlijk gesprek bij VerzuimPreventPlus of neutraal terrein
 • De medewerker kan het verhaal doen en krijgt advies
 • Eventuele vervolgstappen gebeuren alleen na toestemming en goedkeuring van de medewerker

Als je kiest voor de vertrouwenspersoon service van VerzuimPreventPlus betaal je alleen voor de tijd die wij in gesprek gaan met je medewerkers. Alle andere zaken, zoals de beschikbaarheid van onze medewerker, worden niet doorberekend. Interesse in een samenwerking met onze vertrouwenspersoon? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Inventariseren risico’s

Het bieden van een veilige werkomgeving gaat verder dan alleen het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Om goed in kaart te brengen welke risico’s jouw medewerkers lopen, en welke oplossingen hiervoor zijn, voer je een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit. Een RI&E is bij wet verplicht en kan vervelende ongelukken en langdurig verzuim voorkomen.

Meer weten over de voordelen van de RI&E en hoe wij je hierbij kunnen helpen? Bezoek onze themapagina.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

  Jaap de Keizer jr. Directeur

  Keizer Unitbouw

  Lees het hele verhaal

 • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

  Hanneke Middeldorp, HR-manager

  Zusss

  Lees het hele verhaal

 • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

  Leon Slob, mede-eigenaar

  Bakkerij van der Grijn

  Lees het hele verhaal