Vertrouw op de vertrouwenspersoon van VerzuimPreventPlus

Als werkgever wil je je medewerkers altijd een fijne omgeving bieden om te werken. Dit lukt helaas niet altijd. Dan ervaart de medewerker bijvoorbeeld discriminatie, (seksuele) intimidatie of machtsmisbruik. Juist op dit soort momenten is het belangrijk dat je medewerker veilig met iemand kan praten. Onze vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en helpt de medewerker met het vinden van een oplossing.

Externe vertrouwenspersoon voor jouw bedrijf

Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te beschermen tegen ongewenste omgangsvormen. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon kan hiervoor een manier zijn. Of je kiest voor een interne vertrouwenspersoon of een externe partij is aan jou. Misschien is je organisatie wel te klein voor een interne vertrouwenspersoon, of vind je het een prettig idee dat de interne medewerker een externe achtervang heeft. Natuurlijk kan het ook zijn dat je je medewerkers juist de mogelijkheid wilt bieden om met een persoon buiten het bedrijf te praten. Wat jouw reden ook is: je kunt er bij VerzuimPreventPlus op vertrouwen dat we je medewerkers een luisterend oor bieden en adviseren over de vervolgstappen.

Stappenplan vertrouwenspersoon

Schakel je een vertrouwenspersoon van VerzuimPreventPlus in? Dan krijgen je medewerkers toegang tot het mobiele telefoonnummer. Medewerkers die te maken krijgen met pesten, intimidatie of discriminatie kunnen contact opnemen. In de praktijk blijkt dat medewerkers de vertrouwenspersoon ook benaderen voor zaken die niet te maken hebben met ongewenste omgangsvormen. In dat geval geven wij medewerkers advies waar ze het beste met hun probleem terecht kunnen, bijvoorbeeld bij HR, hun leidinggevende, de huisarts of andere hulpverlening.

Neemt de medewerker contact op met vertrouwenspersoon? Dan ondernemen we de volgende stappen:

 • Uitnodiging voor een persoonlijk gesprek bij VerzuimPreventPlus of neutraal terrein
 • De medewerker kan het verhaal doen en krijgt advies
 • Eventuele vervolgstappen gebeuren alleen na toestemming en goedkeuring van de medewerker

Als je kiest voor de vertrouwenspersoon service van VerzuimPreventPlus betaal je alleen voor de tijd die wij in gesprek gaan met je medewerkers. Alle andere zaken, zoals de beschikbaarheid van onze medewerker, worden niet doorberekend. Interesse in een samenwerking met onze vertrouwenspersoon? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Inventariseren risico’s

Het bieden van een veilige werkomgeving gaat verder dan alleen het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Om goed in kaart te brengen welke risico’s jouw medewerkers lopen, en welke oplossingen hiervoor zijn, voer je een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit. Een RI&E is bij wet verplicht en kan vervelende ongelukken en langdurig verzuim voorkomen.

Meer weten over de voordelen van de RI&E en hoe wij je hierbij kunnen helpen? Bezoek onze themapagina.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

 • Hoe werkt een re-integratietraject 2e spoor?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

 • Waarom is een werkplekonderzoek belangrijk?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

 • Hoe bevorder ik de duurzame inzetbaarheid van mijn medewerkers?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

Meer klantverhalen

 • “VerzuimPreventPlus geeft niet alleen de oplossing, maar vertelt ook over de verschillende mogelijkheden en de eventuele effecten daarvan. Zo heb ik zelf ook een goed beeld van de opties.”

  Marijn de Pee, HR-verantwoordelijke

  Numafa Cleaning & Automation

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

 • "Het is erg belangrijk voor ons om niet alleen kwaliteit te leveren aan onze klanten, maar ook goed te zorgen voor onze medewerkers. We zijn ten slotte een familiebedrijf. VerzuimPreventPlus sluit hier goed op aan."

  Marjandel Verschoor, directeur

  Verschoor Reizen

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

 • “Het is voor mijn afdeling niet te doen om alle wetswijzigingen bij te houden. VerzuimPreventPlus regelt dit voor ons en zorgt dat we voldoen aan de wet.”

  Gerdien den Butter, Office Manager

  Amphitec

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

Meer klantverhalen