Coaching bij mentale klachten op de werkvloer

Heeft een medewerker binnen jouw organisatie mentale klachten? In bepaalde gevallen kan deze persoon baat hebben bij coaching. Bijvoorbeeld om te leren omgaan met stress op de werkvloer of het beter in balans brengen van werk en privé. Ook kan een coach zinvol zijn voor een medewerker die thuis veel problemen ervaart en daarom minder goed kan functioneren op het werk. Wat de oorzaak ook is: VerzuimPreventPlus heeft een uitgebreid netwerk aan coaches waar jouw medewerkers op kunnen terugvallen.

Passende coach

Wij hebben contact met een breed scala aan coaches. Zo zijn er coaches met een uitgebreide achtergrond in de GGZ en coaches die veel ervaring hebben met arbeidsgerelateerde klachten. De coaches bieden een luisterend oor en kunnen waar nodig medewerkers activeren om in beweging te komen, letterlijk of figuurlijk. Welke coach het beste bij jouw medewerker past, is afhankelijk van de situatie en de medewerker in kwestie.

Vanuit VerzuimPreventPlus coachen we doorgaans niet zelf, maar na overleg met de werkgever brengen wij de medewerker in contact met een volgens ons passende coach. Is er een klik? Dan ontvangt de werkgever een offerte. Coaching wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar past bijvoorbeeld prima binnen het opleidings- en ontwikkelbudget van de medewerker.

Afstemming bedrijfsarts

Is de medewerker ziekgemeld met mentale klachten? Dan kan onze bedrijfsarts adviseren om met coaching aan de slag te gaan. Als werkgever kun je natuurlijk ook zonder het advies van de bedrijfsarts coaching inschakelen. In dat geval is het wel aan te raden om de bedrijfsarts hiervan op de hoogte te stellen. De bedrijfsarts kan dan, indien nodig, met de coach in kwestie het vervolgtraject afstemmen.

Hoe lang je medewerker coaching krijgt, is afhankelijk van de situatie. Misschien heeft je medewerker na een paar gesprekken voldoende ondersteuning, maar het traject kan ook enkele maanden of in sommige gevallen langer duren.

Ben je benieuwd wat coaching voor jouw medewerkers kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

 • Wanneer is een arbeidsonderzoek nodig?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

 • Waar moet ik op letten bij de Wet Verbetering Poortwachter?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

 • Hoe kan ik mijn organisatie vitaal houden?

  Wij adviseren je graag

  Wij adviseren je graag

Meer klantverhalen

 • “VerzuimPreventPlus geeft niet alleen de oplossing, maar vertelt ook over de verschillende mogelijkheden en de eventuele effecten daarvan. Zo heb ik zelf ook een goed beeld van de opties.”

  Marijn de Pee, HR-verantwoordelijke

  Numafa Cleaning & Automation

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

 • "Het is erg belangrijk voor ons om niet alleen kwaliteit te leveren aan onze klanten, maar ook goed te zorgen voor onze medewerkers. We zijn ten slotte een familiebedrijf. VerzuimPreventPlus sluit hier goed op aan."

  Marjandel Verschoor, directeur

  Verschoor Reizen

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

 • “Het is voor mijn afdeling niet te doen om alle wetswijzigingen bij te houden. VerzuimPreventPlus regelt dit voor ons en zorgt dat we voldoen aan de wet.”

  Gerdien den Butter, Office Manager

  Amphitec

  Lees het hele verhaal

  Lees het hele verhaal

Meer klantverhalen