Voldoe aan de arbowetgeving met een werkplekonderzoek

Jouw medewerkers brengen veel tijd door op hun werkplek. Je wil daarom liever voorkomen dat de werkplek tot klachten leidt. Hiermee verhoog je niet alleen de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, je voldoet met een goede werkplek ook aan de arbowetgeving. Maar wat maakt een werkplek nu een goede werkplek? Een werkplekonderzoek biedt uitkomst.

Advies over werkplek

Een werkplekonderzoek zet je preventief in of na een indicatie, bijvoorbeeld als jouw medewerker rugpijn heeft na een bureaudag of schouderpijn door het heffen boven de werkbank. Een gespecialiseerde oefen- en bedrijfstherapeut komt bij het bedrijf langs en geeft advies over de werkhouding en de werkplek. In sommige gevallen gaat het onderzoek verder en komt er ook advies over eventuele fysiotherapie of ander schoeisel.

Werkplekonderzoek door arbeidsdeskundige

Een werkplekonderzoek kan ook onderdeel zijn van het arbeidsdeskundig onderzoek. Onze arbeidsdeskundige kijkt in dat geval naar de werkplek en toetst die op de arbeidsbeperkingen en -mogelijkheden van de medewerker. In sommige gevallen krijg je advies voor het aanschaffen van een hulpmiddel of voorziening om werken voor de medewerker weer mogelijk te maken.

Arbowetgeving en werkplekonderzoek

De arbowetgeving, ook wel de Arbeidsomstandighedenwet, bevat regels om de gezondheid, veiligheid en welzijn van de medewerkers te bevorderen. Zo moet je als werkgever zorgen voor een juiste inrichting van de arbeidsplaatsen en die zoveel mogelijk aanpassen naar de persoonlijke eigenschappen van medewerkers. Met een werkplekonderzoek voldoe je aan de verplichting van de arbowetgeving én werk je actief aan het voorkomen van verzuim. Wel zo’n prettige gedachte.

Verzuimpreventie

Bij VerzuimPreventPlus onderstrepen wij het belang van preventieve maatregelen. Het werkplekonderzoek voeren wij niet altijd zelf uit. Wij maken hiervoor gebruik van ons netwerk aan experts. Wil jij liever al je medewerkers voorlichting geven over een goede werkhouding of over veilig en zorgvuldig tillen? Ook dan kunnen we je in contact brengen met de juiste persoon in ons netwerk.

Wil je meer weten over het laten uitvoeren van een werkplekonderzoek? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

  Jaap de Keizer jr. Directeur

  Keizer Unitbouw

  Lees het hele verhaal

 • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

  Hanneke Middeldorp, HR-manager

  Zusss

  Lees het hele verhaal

 • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

  Leon Slob, mede-eigenaar

  Bakkerij van der Grijn

  Lees het hele verhaal