Kees Kraaijeveld, directeur
Machine- en Lierenfabriek C. Kraaijeveld

Praktische ondersteuning bij verzuim

1 september 2021

De plus voor Machine- en Lierenfabriek C. Kraaijeveld in de samenwerking:

 • Praktijkgericht
 • Toegankelijk
 • Op de hoogte van de situatie

Vanuit Sliedrecht bedienen de 25 medewerkers van Machine- en Lierenfabriek C. Kraaijeveld de hele wereld. In de gehele scheepsbouw zie je de lieren (waar touwen of kettingen op zijn bevestigd) op bijvoorbeeld baggerschepen, sleepboten, binnenvaartschepen en visserijschepen. Hoewel een groot deel van de orders uit Nederland komt, maakt het bedrijf dat in 1927 is opgericht ongeveer de helft van de tijd lieren voor internationale schepen. Elke lier is anders, en het werk van Machine- en Lierenfabriek C. Kraaijeveld is dan ook maatwerk.

Dat maatwerk komt ook terug in de manier waarop het bedrijf zijn partners kiest. Kees Kraaijeveld, directeur bij de Machine- en Lierenfabriek: “Vroeger werkte ik met een grote arbodienst. Dat past niet bij ons: we waren daar een nummer. Bij VerzuimPreventPlus ken ik iedereen en heb ik altijd met dezelfde mensen contact.”

“VerzuimPreventPlus kent de situatie, dat praat gewoon makkelijker. En als het nodig is, gaan ze bij de mensen thuis langs. Die totaalondersteuning werkt goed.”

Praktisch in de praktijk

Kees werkt sinds 2007 samen met VerzuimPreventPlus en hij waardeert vooral het praktijkgerichte karakter van de organisatie. “De medewerkers zijn goed op de hoogte en als ze iets niet helemaal begrijpen, komen ze op de werkvloer langs om meer zicht te krijgen op de werkzaamheden. Ze kennen de situatie, dat praat gewoon makkelijker. En als het nodig is, gaan ze bij de mensen thuis langs. Die totaalondersteuning werkt goed.”

Een ander voordeel van VerzuimPreventPlus vindt Kees de no-nonsense benadering en de inspanningen om mensen weer aan de slag te krijgen. “Bij de arbodienst waar ik eerst contact mee had, leken ze geen interesse te hebben in echte begeleiding. Dat is bij VerzuimPreventPlus wel anders. Daar kijken ze of en op welke manier een medewerker aan de slag kan. En als het nodig is, kijken ze hoe ze het herstelproces kunnen bespoedigen. Je merkt gewoon dat ze het hele praktische deel van de verzuimbegeleiding uit handen nemen.”

Hiervoor kunt u gebruik maken van onze eigen deskundigen. Van arbeidsdeskundige tot bedrijfsarts en van verzuimbegeleider tot loopbaancoach. Verder bieden wij u een netwerk aan dienstverleners op allerlei vakgebieden. Bijvoorbeeld een arbeidsjurist of een psycholoog.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "In het geval van verzuim kun je het beste kiezen voor een bedrijf dat precies weet wat de gevolgen zijn van de steeds veranderende regelgeving. Als ondernemer kun je dat niet allemaal bijhouden én heb je daar ook helemaal geen tijd voor.”

  Annemieke Zandvliet, manager bedrijfsvoering

  KompAss

  Lees het hele verhaal

 • “VerzuimPreventPlus geeft niet alleen de oplossing, maar vertelt ook over de verschillende mogelijkheden en de eventuele effecten daarvan. Zo heb ik zelf ook een goed beeld van de opties.”

  Marijn de Pee, HR-verantwoordelijke

  Numafa Cleaning & Automation

  Lees het hele verhaal

 • "Het is erg belangrijk voor ons om niet alleen kwaliteit te leveren aan onze klanten, maar ook goed te zorgen voor onze medewerkers. We zijn ten slotte een familiebedrijf. VerzuimPreventPlus sluit hier goed op aan."

  Marjandel Verschoor, directeur

  Verschoor Reizen

  Lees het hele verhaal