Jeroen Seegers, HR-manager
DrechtDokters

Alle ingrediënten voor goede verzuimbegeleiding

20 augustus 2021

De plus voor DrechtDokters in de samenwerking:

 • Weten wat er speelt
 • Korte lijnen
 • Mogelijkheid om even te sparren

Zorgen dat de huisartsen zich kunnen richten op de patiëntenzorg: dat is een notendop waar DrechtDokters voor staat. De regionale huisartsenorganisatie in Zuid-Holland-Zuid organiseert en faciliteert de spoedzorg op de huisartsenpost en levert ondersteunende diensten aan huisartsen in de regio. Ontzorgen zit bij de huisartsenorganisatie met 100 medewerkers echt in het DNA. Niet zo vreemd dus dat dit ook precies is wat ze zoeken in een partner bij de verzuimbegeleiding.

Jeroen Seegers, HR-manager bij DrechtDokters, werkt nu circa 10 jaar met VerzuimPreventPlus. “Het is heel fijn dat de bedrijfsarts ons kent en dat er korte lijnen zijn. Een goede afstemming is altijd mogelijk en de medewerkers die de verzuimbegeleiding doen weten wat er bij ons speelt. Bij een grote landelijke organisatie is dat gewoon minder goed geregeld.”

Flexibiliteit in verzuimbegeleiding

Dat de samenwerking die Jeroen kent niet standaard is binnen de verzuimbegeleiding werd duidelijk toen hij een praktijkmanager tipte om met VerzuimPreventPlus te gaan werken. “Zij vond het echt een verademing dat haar medewerker dezelfde week nog een gesprek had met de bedrijfsarts. Haar ervaring bij een grote arbodienst was dat het gerust een maand kon duren voor de eerste afspraak gemaakt was. De flexibiliteit die VerzuimPreventPlus hierin biedt, is gewoon erg prettig.”

“VerzuimPreventPlus kijkt op een realistische en onafhankelijke manier naar een verzuimcase. Ik vind dat echt een sterk punt.”

Geruststellen en sparren

Naast de flexibiliteit en de kleinschaligheid van de organisatie, spreekt het Jeroen aan dat VerzuimPreventPlus de werkgever de juiste ondersteuning biedt. “Verzuim is een lastig iets, je komt al snel in een moeilijke discussie. Bij VerzuimPreventPlus kijkt de bedrijfsarts wat een medewerker kan en doet een voorzet om aan de slag te gaan. Het is fijn dat ik hier als werkgever advies in krijg. Ook bij complexe situaties kan ik altijd even sparren welke route ik het beste kan bewandelen. Denk bijvoorbeeld aan juridische kwesties, of zaken waar het UWV om de hoek komt kijken. En als bij VerzuimPreventPlus de expertise niet in huis is, wijzen ze me door naar iemand binnen hun netwerk. Dat werkt heel prettig.”

Dienstverlenend naar werkgever en medewerker

“Je hoort wel eens dat een bedrijfsarts alleen voor de organisatie werkt en niet onafhankelijk is. Bij VerzuimPreventPlus vind ik dat niet. Ze kijken op een realistische en onafhankelijke manier naar een verzuimcase. Ze zijn dienstverlenend naar de werkgever en de medewerker. Ik vind dat echt een sterk punt. Samen met hun professionaliteit, vakkundigheid en het ontzorgen zijn voor mij alle ingrediënten aanwezig voor goede verzuimbegeleiding!”

Hiervoor kunt u gebruik maken van onze eigen deskundigen. Van arbeidsdeskundige tot bedrijfsarts en van verzuimbegeleider tot loopbaancoach. Verder bieden wij u een netwerk aan dienstverleners op allerlei vakgebieden. Bijvoorbeeld een arbeidsjurist of een psycholoog.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

  Jaap de Keizer jr. Directeur

  Keizer Unitbouw

  Lees het hele verhaal

 • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

  Hanneke Middeldorp, HR-manager

  Zusss

  Lees het hele verhaal

 • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

  Leon Slob, mede-eigenaar

  Bakkerij van der Grijn

  Lees het hele verhaal