Annemieke Zandvliet, manager bedrijfsvoering
KompAss

Menselijke maat belangrijk voor cliënten én medewerkers

5 december 2022

De plus voor KompAss in de samenwerking:

 • Uitgebreide kennis over verzuim
 • Vriendelijke medewerkers
 • Altijd een terugkoppeling

Sinds 2006 ondersteunt KompAss mensen met een autisme spectrum stoornis bij het vergroten van hun kansen. Hiervoor biedt de organisatie begeleiding op diverse vlakken. Er is ambulante begeleiding thuis, of in de programma’s WorkAut en LearnAut op de locaties in Rotterdam en Lekkerkerk. Uniek aan KompAss is dat alle leeftijden welkom zijn, en dat het begeleidingsaanbod heel divers is. Zo ontwikkelt de organisatie met de ongeveer 35 medewerkers altijd een begeleidingsplan dat past bij de desbetreffende cliënt.

Deze menselijke maat vindt KompAss belangrijk richting haar cliënten, maar ook richting haar medewerkers. Niet voor niets werken ze al geruime tijd samen met VerzuimPreventPlus voor verzuimbegeleiding op maat. “De lijnen zijn kort. Ik kan elke vraag bij hen neerleggen en krijg binnen de kortste keren een terugkoppeling,” vertelt Annemieke Zandvliet, manager bedrijfsvoering KompAss.

Serieus werken aan verzuim

De zorgorganisatie is sinds het bestaan organisch gegroeid, hierdoor kwamen er ook steeds meer verzuimtaken bij de afdeling bedrijfsvoering te liggen. “In het geval van verzuim kun je het beste kiezen voor een bedrijf dat precies weet wat de gevolgen zijn van de steeds veranderende regelgeving. Als ondernemer kun je dat niet allemaal bijhouden én heb je daar ook helemaal geen tijd voor.”

Annemieke vindt het prettig dat VerzuimPreventPlus alle verzuimdossiers goed op orde heeft. “Zij houden in de gaten of iemand naar de bedrijfsarts moet, of wanneer het tijd is voor de eerste evaluatie. Ze geven aan wat je moet doen, maar ik blijf wel eigenaar van het verzuimdossier. Daarom is het ook fijn dat ze regelmatig even contact opnemen om te bespreken wat ik vind en wat mijn verwachtingen zijn. We doen het echt samen.”

“Als medewerker of werkgever sta je er gewoon niet bij stil dat de kosten van een leaseauto effect kunnen hebben op de hoogte van je uitkering.”

Ondersteuning bij WIA-aanvraag

Annemieke heeft vooral veel gehad aan de ondersteuning van VerzuimPreventPlus bij het begeleiden van de WIA-aanvraag van een zieke medewerker. “Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met een medewerker die langer ziek blijft. Zeker als het einde van het eerste ziektejaar in zicht komt, moet je zoveel keuzes maken. Keuzes die je niet wilt maken, omdat beide partijen geen afscheid willen nemen. Toch zit je aan de wetgeving vast en moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.”

In dit traject heeft Annemieke naar eigen zeggen veel op VerzuimPreventPlus geleund. Het ging niet alleen over re-integratie-verplichtingen, maar ook over de consequenties van bijvoorbeeld een leaseauto op de WIA-aanvraag. “Als medewerker of werkgever sta je er gewoon niet bij stil dat de kosten van een leaseauto effect kunnen hebben op de hoogte van je uitkering. Gelukkig heeft VerzuimPreventPlus ons dit tijdig verteld en de verschillende scenario’s doorberekend aan onze medewerker. Dat kun je als ondernemer gewoon niet zelf en dat maakt ook dat wij van plan zijn om klant te blijven van VerzuimPreventPlus.”

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag!

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. We ondersteunen je graag!

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "In het geval van verzuim kun je het beste kiezen voor een bedrijf dat precies weet wat de gevolgen zijn van de steeds veranderende regelgeving. Als ondernemer kun je dat niet allemaal bijhouden én heb je daar ook helemaal geen tijd voor.”

  Annemieke Zandvliet, manager bedrijfsvoering

  KompAss

  Lees het hele verhaal

 • “VerzuimPreventPlus geeft niet alleen de oplossing, maar vertelt ook over de verschillende mogelijkheden en de eventuele effecten daarvan. Zo heb ik zelf ook een goed beeld van de opties.”

  Marijn de Pee, HR-verantwoordelijke

  Numafa Cleaning & Automation

  Lees het hele verhaal

 • "Het is erg belangrijk voor ons om niet alleen kwaliteit te leveren aan onze klanten, maar ook goed te zorgen voor onze medewerkers. We zijn ten slotte een familiebedrijf. VerzuimPreventPlus sluit hier goed op aan."

  Marjandel Verschoor, directeur

  Verschoor Reizen

  Lees het hele verhaal