Lisette Kars, HR-adviseur
KROHNE Altometer

Korte lijnen bij verzuimbegeleiding zijn fantastisch

27 juni 2022

De plus voor KROHNE Altometer in de samenwerking:

 • Enthousiast en kundig team
 • Wekelijks overleg mogelijk
 • Snelle communicatie

In Dordrecht vind je het productiebedrijf KROHNE Altometer. Kernactiviteiten van het bedrijf zijn het ontwikkelen, produceren en verkopen van flow meters. Deze meters worden gebruikt door organisaties waar nauwkeurig meten van belang is. Denk bijvoorbeeld aan de baggerindustrie en waterbedrijven, maar ook de frisdrankindustrie.

Om de verzuimbegeleiding voor de ruim 600 medewerkers op orde te houden, werkt KROHNE Altometer samen met VerzuimPreventPlus. HR-adviseur Lisette Kars vertelt: “VerzuimPreventPlus is een kleine organisatie met prettige mensen. Groot voordeel is dat we elke week een overleg hebben en dat medewerkers snel een gesprek met de bedrijfsarts kunnen hebben. Dat is de belangrijkste reden waarom we met hen in zee zijn gegaan.”

Taken uit handen nemen

Probleemanalyses en een plan van aanpak: bij het begeleiden van een zieke medewerker komt veel kijken. Lisette deed dit in het verleden allemaal zelf, maar dat bleek niet houdbaar met de huidige bezetting. “Het is heel prettig dat VerzuimPreventPlus nu voor ons een opzet maakt. Ik lees het goed door, en ga daarna het gesprek met de medewerker aan. Daar heb ik nu weer veel meer tijd voor.”

Dat is niet het enige voordeel van de samenwerking, Lisette vindt het ook fijn dat ze snel antwoord krijgt. Iets dat volgens haar niet vanzelfsprekend is bij elke arbodienst. “Bij onze vorige arbodienst kreeg ik soms pas na weken en soms zelfs helemaal geen antwoord. Bij VerzuimPreventPlus krijg ik meestal direct, maar uiterlijk de volgende werkdag een antwoord. Dat is heel fijn, zo kunnen wij ook gewoon door.”

“Bij een grote arbodienst heb je vaak lange wachttijden voor een spreekuur. Dat is echt zonde, want hierdoor blijft een medewerker langer thuiszitten dan nodig. Bij VerzuimPreventPlus hoeven we daar gelukkig nooit bang voor te zijn.”

Huisbezoeken

KROHNE Altometer maakt gebruik van de huisbezoekservice van VerzuimPreventPlus. De verzuimbegeleider werkt onder regie van een bedrijfsarts, en controleert of een medewerker aanwezig is op het doorgegeven adres. Ook gaat hij na of de medewerker op korte termijn weer aan het werk kan, of dat er contact met de bedrijfsarts nodig is.

Lisette vertelt: “Bij frequent verzuimers gaat de verzuimbegeleider op huisbezoek. Hierdoor krijgen wij een beter beeld of het plausibel is dat iemand niet kan werken en ook niet geschikt is voor aangepast werk. Ook is het fijn dat we meer inzicht krijgen in of de thuissituatie een rol speelt. Dat inzicht, en de snelheid van de bezoeken helpt enorm.”

Sneller aan het werk

Als het aan Lisette ligt, gaan ze nooit meer terug naar de grote arbodienst waar ze eerst mee samenwerkten. “Bij een grote arbodienst heb je vaak lange wachttijden voor een spreekuur. Dat is echt zonde, want hierdoor blijft een medewerker langer thuiszitten dan nodig. Bij VerzuimPreventPlus hoeven we daar gelukkig nooit bang voor te zijn.”

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag!

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. We ondersteunen je graag!

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

 • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

  Jaap de Keizer jr. Directeur

  Keizer Unitbouw

  Lees het hele verhaal

 • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

  Hanneke Middeldorp, HR-manager

  Zusss

  Lees het hele verhaal

 • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

  Leon Slob, mede-eigenaar

  Bakkerij van der Grijn

  Lees het hele verhaal