Bevorder duurzame inzetbaarheid met preventief medisch onderzoek

Gezonde, fitte medewerkers die zich prettig voelen op de werkvloer zijn van grote toegevoegde waarde voor jouw bedrijf. Als werkgever wil je daarom ook graag actief inzetten op vitale medewerkers. Een manier om dit te doen is door je medewerkers een preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Hiermee lever je ook direct een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid. Wij brengen je graag in contact met de juiste partij en nemen de administratie uit handen.

Duurzame inzetbaarheid en Arbowet

In de Arbowet staat dat medewerkers recht hebben op een gezondheidsonderzoek. Kies jij voor het preventief medisch onderzoek? Dan is het goed om je te realiseren dat je medewerkers niet verplicht zijn om hieraan deel te nemen. Moeten medewerkers binnen jouw bedrijf wel een verplichte keuring ondergaan, zoals een asbest-, kraanmachinist of duikerskeuring? Ook dan brengen we je graag in contact met de juiste partij.

Voor het uitvoeren van het onderzoek werken wij samen met een aantal vaste partners. Het is aan jou of je het onderzoek op je bedrijf wil aanbieden, of dat medewerkers naar een specifieke locatie gaan. Uiteraard besluiten we in overleg met jou hoe uitgebreid het preventief medisch onderzoek is.

Aansluiten op de praktijk

Om te zorgen dat je medewerkers het juiste onderzoek krijgen, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heb je een PMO voor kantoormedewerkers en voor productiemedewerkers. Kantoormedewerkers krijgen bijvoorbeeld een oogtest gericht op het beeldscherm. Daarnaast verschilt het medisch onderzoek voor medewerkers onder en boven de veertig.

Uitvoeren medisch onderzoek

Wil jij de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers bevorderen, maar geen omkijken hebben naar het uitnodigen en inplannen van de medewerkers? Wij nemen dit graag voor je uit handen. Het proces voor het preventief medisch onderzoek ziet er als volgt uit:

  • Uitnodiging en afspraak maken voor de keuring.
  • Medewerkers krijgen een vragenlijst die ze vooraf invullen.
  • Op de locatie zijn er verschillende onderzoeken, denk aan bloeddruk, bloed- en urineonderzoek, vaststellen van het BMI en een ogen- en gehoortest.
  • Na het onderzoek bespreekt de keuringsarts de op dat moment bekende uitslagen met de medewerker.
  • De medewerker ontvangt vervolgens een schriftelijke terugkoppeling met hierin alle resultaten en adviezen.

Als werkgever krijg je de resultaten van de medewerker niet te zien. Krijgt de medewerker van de arts advies over de inrichting van zijn werkplek? Dan kan het natuurlijk wel zo zijn dat de medewerker hierover met jou in gesprek gaat. Heeft de medewerker er behoefte aan om de resultaten met de bedrijfsarts te bespreken? Dan kan diegene altijd gebruikmaken van het open spreekuur.

Wil je meer weten over duurzame inzetbaarheid en het laten uitvoeren van een preventief medisch onderzoek? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

  • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

    Jaap de Keizer jr. Directeur

    Keizer Unitbouw

    Lees het hele verhaal

  • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

    Hanneke Middeldorp, HR-manager

    Zusss

    Lees het hele verhaal

  • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

    Leon Slob, mede-eigenaar

    Bakkerij van der Grijn

    Lees het hele verhaal