VPP achtergronden 2014 VPP achtergronden 2014 VPP achtergronden 2014 VPP achtergronden 2014 VPP achtergronden 2014

Corona Safety Indicator – Met een veilig gevoel op kantoor

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020

Ventilatie is belangrijk om in de binnenruimte de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook het RIVM benadrukt, in het kader van de bestrijding van coronavirus, het belang van ventileren. Maar hoe weet u of de luchtkwaliteit op uw kantoor veilig genoeg is?

FactoryLab heeft een Corona Safety Indicator ontwikkeld. De Corona Safety Indicator meet met behulp van CO2, temperatuur en luchtvochtigheid de luchtkwaliteit in een ruimte.

Preventie van besmetting
Met voldoende ventilatie kan het risico op overdracht van het coronavirus worden verminderd. Ventilatie minimaliseert het risico van overdracht via aerosolen (kleine druppeltjes die in de lucht blijven hangen) die een rol kunnen spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Het is daarom belangrijk om een zo goed mogelijke luchtkwaliteit te hebben. Door de maatregelen van het RIVM te hanteren, in combinatie met de Corona Safety Indicator, maakt u het risico op verspreiding van het coronavirus minimaal.

Hoe werkt de Corona Safety Indicator?
De Corona Safety Indicator hangt op een bord met een QR-code. De sensoren in de Corona Safety Indicator meten elke minuut de luchtkwaliteit in een ruimte. Via het scannen van de QR-code wordt de data van de luchtkwaliteit inzichtelijk gemaakt, zonder dat inloggen of registreren nodig is. Het scannen geeft direct inzicht in hoe schoon de

lucht is op een schaal van slecht tot uitstekend. Naast de weergave van de huidige luchtkwaliteit wordt ook een ventilatie-advies gegeven, zodat u weet wanneer het luchtkwaliteit systeem hoger moet draaien of het raam opengezet moet worden. De informatie wordt gedeeld met de beheerder via een online dashboard, waar alle meetgegevens worden opgeslagen. Ook krijgt de beheerder, in tegenstelling tot overige gebruikers in de ruimte, meldingen van mogelijk risicovolle waarden.

Meer informatie?
De Corona Safety Indicator is een initiatief van Factorylab:

info@factorylab.nl | +31(0) 78 763 2000 | www.coronasafetyindicator.nl


Meer nieuws