Vervroegd IVA aanvragen

Medewerkers die langdurig ziek zijn of arbeidsongeschikt raken, kunnen in Nederland aanspraak maken op de Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Deze uitkering is voor medewerkers die twee jaar ziek zijn en niet of minder kunnen werken. Tot de WIA-uitkering ingaat, moet jouw medewerker voldoen aan diverse verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan periodieke gesprekken met de bedrijfsarts en het onderzoeken van een tweede spoortraject.

Maar wat als al vrij snel duidelijk is dat jouw medewerker nooit meer kan werken? Bijvoorbeeld als gevolg van een ongeneeslijke ziekte. Dan wil je je medewerker niet onnodig belasten met administratieve rompslomp en re-integratieverplichtingen. Voor deze specifieke situaties is het mogelijk om vervroegd een Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) aan te vragen.

In deze whitepaper vertellen we je er graag meer over en geven we enkele praktische voorbeelden.

Klik op de afbeelding om de whitepaper te downloaden.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Hulp nodig bij verzuim?

Neem contact op met ons deskundig team van casemanagers, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, vertrouwenspersoon en administratieve ondersteuning.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Waar kunnen we je verder mee helpen?